Mikä on vakuutusmeklari?

Vakuutusmeklarina voi Suomessa toimia vain sellainen henkilö tai yritys, jonka Finanssivalvonta on hyväksynyt merkittäväksi vakuutuksenvälittäjärekisteriin. Vakuutuksenvälittäjärekisteriin kelpuutetaan vain korkeat ammatilliset vaatimukset täyttäviä henkilöitä ja yrityksiä. Vakuutusmeklarin nimeä saa käyttää vain rekisteröity meklari. Vakuutuksia saavat kilpailuttaa ja hallinnoida vain Finanssivalvonnan hyväksymät vakuutusmeklarit.


Mihin tarvitsen vakuutusmeklaria?

Meklari vapauttaa henkilöstösi aikaa varsinaiseen työhön, neuvottelee edullisempia sopimuksia ja löytää liiketoiminnan riskejä, joihin yrityksessäsi ei välttämättä olla varauduttu. Meklarin asiakkaana voit nukkua yösi rauhassa tietäen, että yrityksesi vakuutusturva on riittävällä tasolla etkä maksa siitä liikaa.


Mihin tarvitaan joku välikäsi?

Vakuutusyhtiö (myös keskinäinen yhtiö, enemmän tai vähemmän) on liikeyritys, joka on kiinnostunut lähinnä siitä, mitä oman viivan alle jää. Vakuutusyhtiön tavoitteena on pitää vakuutusmaksut mahdollisimman korkeina ja korvaukset mahdollisimman pieninä. Se pyrkii eri keinoin pienentämään vahinkojen lukumäärää yleensä ja yksittäisten vahinkojen euromäärää tapauskohtaisesti.

Vakuutusverkon tavoitteena taas on pitää vakuutusmaksut mahdollisimman alhaisina ja korvaukset mahdollisimman suurina. Näihin päämääriin pyritään sekä vakuutusten kilpailuttamisella että vakuutuskannan tehokkaalla hoitamisella.Finanssivalvonta valvoo meklareidemme toimintaa.


Avainsanat: vakuutusten kilpailuttaminen, vakuutusten kilpailutus, kilpauta vakuutuksesi, vakuutusmeklari, yritysvakuutukset, vakuutusten vertailu, vakuutukset